Stappenplan om te komen wonen bij Norschoten

U wilt komen wonen bij Norschoten. Hiervoor moet u een aantal praktische zaken regelen. Wij helpen u daar graag bij want we kennen de weg in de zorg. Dit is een overzicht van de stappen die we samen nemen.

Indicatie langdurige zorg

U heeft een zorgprofiel nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Onze zorgconsulenten helpen u graag bij deze aanvraag: bel 0342 – 40 40 00.

Met een indicatie voor langdurige zorg worden woonkosten bij Norschoten vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) kan u vertellen hoe hoog uw eigen bijdrage is: bel 0800 – 1925.

Cliëntondersteuning

cliëntondersteuning vanuit Norschoten

Onze zorgconsulenten ondersteunen cliënten bij hun zorgvraag. Ook wijzen zij op de mogelijkheid tot onafhankelijke cliëntondersteuning.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

De onafhankelijke cliëntondersteuner kan u helpen om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. Hij of zij geeft informatie en advies en regelt praktische zaken. Bij de gemeente en bij andere instanties. De cliëntondersteuner komt op voor uw belang. Zodat u de hulp krijgt die u nodig heeft.

Kennismaking en rondleiding

Als u de indicatie voor langdurige zorg hebt gekregen, dan bent u van harte welkom om een kijkje bij ons te nemen. Want u ben natuurlijk reuze benieuwd waar u komt te wonen. Iedere laatste dinsdag van de maand geven we van 10.00 tot 12.00 uur een algemene presentatie met rondleiding. We bezoeken dan de locaties Klaverweide, Kweekweg en Drostendijk in Barneveld. U kunt u aanmelden voor de presentatie en rondleiding bij onze zorgconsulenten: 0342 – 40 40 00.

https://norschoten.nl/wp-content/uploads/2023/03/NRS_9098.jpg
Rondleiding door Norschoten

Keuze locatie

Als u een rondleiding heeft gekregen, dan heeft u mogelijk al een voorkeur voor een bepaalde locatie. Ook adviseren onze zorgconsulenten u welke locatie het beste bij u past. Hiermee kunt u uw voorkeur voor een locatie bepalen.

Eventuele wachttijd

Het kan zijn dat uw voorkeurswoning niet direct beschikbaar is. U komt dan op de wachtlijst. Als er een woning vrij komt, nemen wij contact met u op. Uiteraard denken we met u mee over een oplossing voor uw situatie tijdens de wachttijd. Hieronder kunt u zien hoe lang de wachtlijst is.

Uw woning is beschikbaar

Dan is het zover: uw woning is beschikbaar! U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in uw nieuwe thuis. Uw woning is gestoffeerd en heeft een hoog-laagbed. Met meubels, foto’s en andere persoonlijke eigendommen geeft u uw eigen sfeer aan de kamer of het appartement.

Tv, wifi en telefoon

Goed om te weten: een aantal basisvoorzieningen is aanwezig. U beslist zelf waar u gebruik van wilt maken. Norschoten heeft een openbaar wifi-netwerk.

Cliëntendossier

Als u bij ons komt wonen, dan krijgt u ook een eigen cliëntendossier. Hierin kunt u uw medische informatie inzien en bekijken welke zorg en/of behandeling u ontvangt. Als u wilt, dan kunt u uw naaste(n) ook toegang geven tot uw cliëntendossier.

Om toegang te krijgen tot uw cliëntendossier maakt u een account aan op www.carenzorgt.nl.

Informatiegids cliënten

Deze informatiegids geeft u de belangrijkste informatie over wonen en
zorg binnen Norschoten. Ook komen er een aantal praktische zaken
aan de orde waarmee u als cliënt te maken krijgt.

Zorg voor uw kleding

Voor het verzorgen van uw kleding heeft u een keuze uit een
aantal pakketten. De mogelijkheden zijn:

  • wassen bovenkleding
  • wassen onderkleding
  • wassen bed- en badgoed.
    Bij het bespreken van de zorgleveringsovereenkomst wordt met u
    besproken welke opties voor u mogelijk zijn en kunt u aangeven voor welk reinigingspakket
    u kiest.

Ook hier staan onze zorgconsulenten voor u klaar: 0342 – 40 40 00.

Snel naar

CONTACT NORSCHOTEN

Doorpraten of rondneuzen?

Ieder mens is anders en vraagt daarom om zorg op maat. Wat past bij u? Neem daarvoor contact op met het informatiepunt van Norschoten. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over wonen, indicaties en zorgprofielen. Of meld u aan voor een rondleiding.

Op werkdagen bereikbaar via ons telefoonnummer 0342-40 40 00. Weekend, of avond? Stuur ons dan een mailtje.