Welzijn: alles voor een fijne dag

U neemt uw thuis mee naar ons. Uw favoriete schilderij, uw makkelijke stoel, uw tafelkleedje. Maar ook uw vaste rituelen, zoals opstaan met de krant of na het eten een ommetje maken. Zo besteedt u uw dag zoals u dat wilt. Uw geluk staat voorop.

Nog voordat u bij ons komt wonen, brengen we samen met u in kaart hoe u thuis leeft. Samen met u kijken we wat u kunt meenemen naar Norschoten om daar een thuisgevoel te hebben. Dat zit soms in kleine dingen. Wilt u uw makkelijke stoel bij het raam? Lekker dicht bij de verwarming. En u kunt zo goed naar de vogeltjes in de tuin kijken. Details die uw welzijn als u bij ons woont vergroten.

Welzijnsgesprek

Als u een paar weken bij ons woont, dan heeft u een welzijnsgesprek met ons. U vertelt over wat u vroeger deed, uw levensgeschiedenis en uw gewoontes. Daar houden wij dan rekening mee. Samen met uw naasten regelen we dat u kunt blijven doen wat u al deed voordat u bij ons kwam. We denken graag met u mee om de dingen die u zo fijn vindt te kunnen blijven doen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een duo-fiets als zelf fietsen niet meer kan. Voor uw welzijn lopen we graag buiten de gebaande paden!

Sfeermakers

Voor een gezellig praatje of spelletje hoeft u niet per se een afspraak te maken. In de gezamenlijke huiskamer treft u – vooral ‘s avonds, maar op sommige locaties ook op andere momenten – sfeermakers aan. Hoe fijn is het om samen een kopje koffie te drinken, een kaartje te leggen en een praatje te maken.

https://norschoten.nl/wp-content/uploads/2023/03/NRS_8514.jpg
Samen een kopje koffie drinken, een spelletje doen en een praatje maken.

Omdat het belangrijk is om te blijven bewegen, zéker als we ouder worden, werken er op iedere locatie bewegingsagogen. Zij zijn er om samen met u en/of samen met andere bewoners met plezier iets aan beweging te doen.

Beweegmogelijkheden

Onze bewegingsagogen bieden verschillende activiteiten aan, zoals:

 • gym
 • fietsen (motomed of duofiets)
 • zwemmen
 • fitness
 • wandelen

Zij richten zich zoveel mogelijk op uw bewegingsbehoeften en kijken vooral naar het plezier in bewegen! We kijken niet naar wat u níet meer kan, maar samen ontdekken we wat nog wél kan! Kom in beweging bij Norschoten en ervaar hoe fijn het is om actief en vitaal te blijven, samen met anderen!

Plezierige-activiteitenmethode

Geluksmomentjes zijn heerlijk. Zeker als u te maken heeft met dementie dan ligt soms somberheid of zelfs een depressie op de loer. Met de plezierige-activiteiten-methode creëren we drie dagelijkse momentjes waarvan u erg geniet. Dat kunnen heel kleine dingen zijn. Iets lekkers eten, een verhaal lezen of misschien helpt u zelf graag een handje mee in het huishouden. U geeft aan waar u gelukkig van wordt en wij gaan aan de slag!

Activiteiten (ook voor buurtbewoners)

We maken uw verblijf bij ons graag zo fijn mogelijk. Dus verrassen we u met een kooroptreden of een tuinfeest. Daarnaast zijn er vaste clubs en diverse recreatieve activiteiten waaraan u mee kunt doen. En omdat we midden in de samenleving staan zijn onze buurtbewoners hierbij ook van harte welkom!

Enkele voorbeelden van groepsactiviteiten:

 • Fietsen
 • Wandelen
 • Gym/bewegen
 • Koersbal
 • Geheugentraining
 • Muziekclub
 • Bingo
 • Beautymiddag
 • Bijbelkring
 • Creaclub
 • Spelmiddag
 • Gesprekstafel voor mannen

U kunt u aanmelden voor (groeps)activiteiten bij de welzijnswinkel of de welzijnsbegeleider van uw locatie.

Het huis van weleer

Leuke herinneringen aan vroeger, daar kunt u echt van genieten. Dan komt u in het huis van weleer (locatie Klaverweide in Barneveld) aan uw trekken! In deze ruimte staan allemaal meubels en voorwerpen uit de jaren ‘50 en ‘60. Het lijkt alsof u een reis terug in de tijd maakt. Naar de sfeer van toen. Zo komen de herinneringen bijna vanzelf boven.

Het huis van weleer is ook een fijne plek om een kopje koffie te drinken als uw familielid u bezoekt. Of een stukje taart te eten als er iemand jarig is.

De kleinschaligheid van deze historische woonkamer is ook prettig als u een beetje onrustig bent, bijvoorbeeld als gevolg van uw dementie. Het is soms gewoon even fijn om u terug te trekken uit de gezamenlijke huiskamer en een momentje voor uzelf te nemen.

https://norschoten.nl/wp-content/uploads/2023/03/NRS_0772.jpg
Het huis van weleer

Welzijnswinkel

Heeft u zin in een spelletje? Wilt u aan een nieuw luisterboek beginnen? De medewerkers van de welzijnswinkel (Klaverweide, Barneveld) regelen het voor u! Dat doen we Norschoten-breed. Uw familielid of mantelzorger en vrijwilligers kunnen hier ook terecht om aangepaste (spel)materialen voor u te halen. De welzijnsbegeleider op uw woning kan u hier meer over vertellen.

In de welzijnswinkel hebben we onder andere lees- en luisterboeken, daisy-romspelers, dvd’s, cd’s, aangepaste spellen om het geheugen te trainen en de motoriek te trainen. En bovendien snoezelmaterialen om de zintuigen te activeren.

De uitleen van materialen is voor u gratis. Externe gebruikers betalen 20 euro per jaar. De welzijnswinkel komt ook langs op alle locaties met materialen. Graag denken we met u mee.

De welzijnswinkel vindt u op de begane grond in de recreatiezaal van locatie Klavereweide

Openingstijden

 • Maandag: 10.00 – 12.00 uur, 19.00 – 20.30 uur
 • Dinsdag: 14.00 – 16.00 uur
 • Donderdag: 14.00 – 16.00 uur
 • Vrijdag: 14.00 – 16.00 uur

Snel naar

CONTACT NORSCHOTEN

PAK OP DIE TELEFOON

Ieder mens is anders en vraagt daarom om welzijn op maat. Wat past bij u? Neem daarvoor contact op met de welzijnsbegeleiders van Norschoten. Onze welzijnsbegeleiders kunnen u alles vertellen over de activiteiten en de welzijnswinkel.

Op werkdagen bereikbaar via ons telefoonnummer 0342-40 40 00. Weekend, of avond? Stuur ons dan een mailtje.