Revalidatie

Na ziekenhuisopname, vaak als gevolg van een operatie, ernstige ziekte of ongeval, wilt u zo snel mogelijk naar huis. Terug naar uw vertrouwde omgeving. Soms is er dan nog revalidatie nodig. Ook daarvoor kunt u bij Norschoten terecht.  Wij bieden deskundige revalidatiezorg. Tijdens een intensieve periode van behandelingen streven we samen met u naar een goed herstel.

Revalidatie met oefentuin van bovenaf gezien

Revalidatie Norschoten met oefentuin van bovenaf gezien

Wij bieden twee vormen van revalidatie:

  1. Revalidatie thuis
    Veel  mensen willen graag thuis revalideren, zo snel mogelijk terug naar de vertrouwde omgeving. In een aantal gevallen is dat mogelijk. Norschoten, biedt samen met de thuiszorgorganisatie in Barneveld en omstreken de mogelijkheid om thuis te revalideren; zorg en behandeling thuis in één pakket!

Voor revalidatie thuis komen volwassenen in aanmerking, die meer dan een vorm van therapie en thuiszorg nodig hebben. Veelal gaat het om meerdere aandoeningen, grote operaties en /of ziekten naast de neurologische aandoeningen of orthopedische aandoeningen.

2. Revalideren bij Norschoten
Wanneer u bij Norschoten – Revalidatie Barneveld komt revalideren,  krijgt u behandeling en zorg in een. U wordt bij de revalidatie ondersteund en begeleid door een vast team van medewerkers.  Verzorgenden helpen, begeleiden en stimuleren u bij de dagelijkse handelingen.

Arts en multidisciplinair team

Een multidisciplinair team oefent met u om ervoor te zorgen dat u zich thuis weer zelfstandig kunt redden. Door met verschillende therapeuten te werken wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar u gekeken. Daarmee behalen wij een optimaal resultaat om te zorgen dat u zo snel mogelijk weer in uw vertrouwde omgeving kunt wonen.

De specialist ouderengeneeskunde van Norschoten vervangt uw huisarts gedurende de periode dat u bij ons verblijft. Hij/zij is eindverantwoordelijk voor de gehele behandeling. Voor de best passende behandeling en zorg op het juiste moment, werkt deze specialist op consultbasis nauw samen met de revalidatiearts van revalidatiecentrum Klimmendaal. Met elkaar bieden wij de best passende behandeling en zorg op het juiste moment.

Uw verblijf

Als u binnen Norschoten revalideert, krijgt u een eenpersoonskamer, voorzien van sanitair. Er is een restaurant waar u uw bezoek kunt ontvangen. ’s Avonds wordt er gezamenlijk met de andere revalidanten een warme maaltijd genuttigd. Verder is er Wifi-verbinding en telefoon- en televisieaansluitingen aanwezig.

Bezoektijden

Uw bezoek is dagelijks welkom van 18.30-20.30 uur. En op zaterdag en zondag ook van 15.00-16.30 uur

Behandeltraject

Aan de hand van de persoonlijke situatie wordt een behandelplan gemaakt en worden disciplines (zoals fysiotherapie, logopedie en dergelijke) ingezet. Er wordt ook een voorlopige ontslagdatum gepland waar we met zijn allen naar toe werken.

Zorgpaden revalidatie

Norschoten biedt revalidatiezorg bij:

  • zorgpad CVA (hersenbloeding)
  • zorgpad electieve orthopedie (geplande knie-, heup- of schouderoperatie)
  • zorgpad amputatie
  • zorgpad trauma
  • zorgpad overig

Aanmelden revalidatie

Om in aanmerking te komen voor revalidatie bij zorgorganisatie Norschoten heeft u een verwijzing nodig van een passende verwijzer. Dat kan uw huisarts zijn of een medisch specialist. Revalidatiezorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering.

Contact

Wilt u meer weten over revalidatie bij zorgorganisatie Norschoten? Aarzel dan niet om uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. U kunt contact opnemen met het transferbureau GRZ via het algemene telefoonnummer 0342 – 40 40 00 of per mail: transferbureaugrz@norschoten.nl

Lees hier meer over onze definitie, missie en visie.