Huishoudelijk medewerker | Henriëtte Bouw

“Je hebt hier veel persoonlijke contacten, dat is leuk”

Lachende vrouw met bril, gele trui en hand in haar zij.

“Het leuke is dat je hier veel persoonlijke contacten hebt. En met verschillende mensen. Dus niet alleen je directe collega’s, maar ook het zorgpersoneel en de cliënten. Je staat dichter bij de mensen. Dat is belangrijk want je moet het wel samen doen.” Henriëtte Bouw is sinds december 2018 huishoudelijk medewerker bij Norschoten. Ze heeft veel ervaring dus ze kan haar job goed vergelijken met vorige banen.

Je hebt hier veel persoonlijke contacten, dat is leuk”

“Ik kwam bij Norschoten terecht via een foldertje van mijn tante. Haar man zat in het verpleeghuis op de Kweekweg. In dat foldertje stond dat het werk heel afwisselend was. Dat sprak me wel aan.” Henriëtte reageerde direct. “Ik zou op 2 januari beginnen. Maar ze zaten in december met een paar zieken; toen ben ik op 10 december al begonnen.”

Henriëtte kwam terecht bij het revalidatiecentrum. “Dat vond ik erg leuk. Ik had contact met patiënten, met bewoners, met verplegend personeel. Dat was ik helemaal niet gewend bij mijn vorige werk.” Mede om deze reden zou ze anderen aanraden om bij Norschoten te komen werken. “Het is wel flink aanpakken. Maar heel gezellig.”

Onderlinge verbinding

Met de collega’s van huishouding vormt Henriëtte een hecht team. “We staan voor elkaar klaar als dat nodig is. Als je bij het koffie drinken vraagt om hulp omdat je onverwachts iets eerder weg moet, dan staat er altijd wel iemand op. We lossen dat met elkaar op.” Ze voelt daar echt verbinding.

Bij Norschoten is een sfeer van de dingen sámen doen, ziet Henriëtte. “Ik heb mijn normale dagindeling natuurlijk. Maar als er een telefoontje tussendoor komt dat er een ongelukje met een klysma is geweest en de wc helemaal onder zit, dan ga ik daar meteen naar toe. Je helpt elkaar.”

Collega’s helpen altijd

“Dat werkt ook omgekeerd. Als ik ergens een probleem heb waarvan ik niet weet hoe dat op te lossen, dan vraag ik bij wie ik terecht kan. Als ik naar die collega toega, dan word ik altijd geholpen.”

Henriëtte is 52. Ze werkt al sinds haar vijftiende. Bij Norschoten is ze op werkdagen van half zeven tot elf uur aan de slag. Daar is ze prima tevreden mee. “Als ik mezelf verder zou willen ontwikkelen, dan kan dat zeker hier. Ik zou zo kunnen gaan leren voor verzorgende of helpende via Norschoten. Maar ik heb er niet zo’n zin in om weer de schoolbanken in te gaan. Ik vind het prima zo!”

Vacatures

Wil jij ook werken bij dé specialist in de regio Gelderland op het gebied van hoogcomplexe ouderenzorg?