“Norschoten voelt echt als een thuis, niet alleen voor bewoners, maar ook voor ons als medewerkers.”

Werken bij Norschoten is voor Margé een avontuur dat begon op 1 januari 2018. Ze stapte in als verpleegkundige in de oproeppool en kreeg al snel een vaste baan in het hospice aangeboden

“Het echte keerpunt in mijn Norschoten-verhaal kwam toen het project ‘verpleegkundige inzet’ van start ging. Ik werd gevraagd of ik praktijkverpleegkundige wilde worden en zag dat als een geweldige kans. Ik heb toen de opleiding voor praktijkverpleegkundige gedaan en sinds 2019 werk ik in die functie bij Norschoten. Het voelde als een cadeau om een baan met regelmatige werktijden te combineren met de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen.”

Een warm thuis

Wat gaf de doorslag om bij Norschoten te werken?  Margé vertelt ‘’Voorheen werkte ik als wijkverpleegkundige. Daar had ik te maken met hele onregelmatige werktijden: zoals op een dag een ochtenddienst en een avonddienst. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan, zocht ik bewust naar een plek waar ik hele diensten kon werken en waar ik me thuis zou voelen. Norschoten, als grotere organisatie in Barneveld, bleek perfect te passen bij mijn wensen en lag bovendien dichtbij huis. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger het idee had dat werken in een verpleeghuis niet bij mij zou passen, maar dat beeld klopte helemaal niet. De huiselijkheid en de gezelligheid die ik hier vond, verrasten me. Norschoten voelt echt als een thuis, niet alleen voor bewoners, maar ook voor ons als medewerkers.”

”Norschoten voelt echt als een thuis, niet alleen voor bewoners, maar ook voor ons als medewerkers.”

Investeren in mensen

Wat Norschoten zo bijzonder maakt is dat er overal een huiselijke sfeer heerst. Je kunt overal gewoon aan de koffie schuiven en dan voel je je welkom. Het zorgen voor de bewoners voelt voor mij als een waardevolle taak, vertelt Margé. Of het nu gaat om mensen met dementie of andere zorgbehoeften. Investeren in mensen, dat is waar het hier om draait. En wat je erin stopt, daar krijg je zoveel moois voor terug.

Gewaardeerd en gesteund

Ook het aanbod van scholingen dat aansluit bij haar werkervaring, spreekt enorm aan. Als praktijkverpleegkundige moet ze triage doen voor de hele organisatie, en daarin voel ze zich gewaardeerd en gesteund. Binnen Norschoten wordt er snel geschakeld, mede dankzij het grote kennis- en behandelcentrum. Margé: “Dat betekent dat we altijd de best mogelijke zorg kunnen bieden aan onze bewoners. Wat ik opvallend vind, is dat er zoveel trouwe en betrokken medewerkers zijn. Iedereen werkt met een goede intentie en dat maakt het hier zo bijzonder.”

Unieke sfeer

In de teams is er een grote betrokkenheid en behulpzaamheid naar elkaar. Dat maakt de sfeer echt uniek. En niet te vergeten de ‘sfeermakers’. Dat zijn veelal jonge mensen die dagelijks op de huiskamers voor de bewoners zorgen voor een fijne, levendige sfeer. De glimlach op hun gezichten als ze samen iets doen, dat maakt Margé’s dag helemaal goed.

Margé: “Aan het einde van een werkdag ga ik tevreden naar huis als ik weet dat ik voor minstens één persoon een verschil heb kunnen maken. Of het nu een praatje is, een klein gebaar of het helpen van een collega; het zijn de kleine dingen die het verschil maken.

Dus voor iedereen die overweegt om bij Norschoten te komen werken, zou ik zeggen: voel je welkom en sta open voor de kansen die hier voor het grijpen liggen. Het huiselijke gevoel en de waardering die je krijgt, maken van Norschoten een prachtige plek om te werken. De frisse wind die hier waait, zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt en dat je elke dag met een glimlach naar huis gaat. Waar wacht je nog op? Sluit je aan bij ons en ontdek zelf de vele mogelijkheden die Norschoten te bieden heeft!”

Gauw aan de slag