19 februari 2024

In Balans ook dit voorjaar weer van start!

Dit voorjaar gaat er weer een ‘In Balans’ trainingsprogramma starten voor 65 plussers. Donderdag 7 maart 2024 bent u hiervoor van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Van 14.30 uur tot 16.00 uur vertellen wij u alles over de inhoud van het 14 weken durende ‘In Balans’ programma. Na het volgen van het programma staat u weer zeker en stevig op de been.  We zien u graag in de Veluwehal, Welzijn Barneveld, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld. Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Op de been blijven

Het In Balans Programma is een programma waar senioren informatie en handige tips krijgen. Bijvoorbeeld op gebied van voeding, schoenen en bewegen. Senioren krijgen uitleg (theorie) maar ook veel oefeningen (praktijk). Het programma is gericht op het verminderen van vallen. Mensen worden bewust gemaakt van valrisico’s en er wordt gewerkt aan een goed evenwicht en voldoende spierkracht. Na elke bijeenkomst is er tijd om samen koffie te drinken en na te praten.

Zo blijft u zeker op de been!”

In Balans is een groepstrainingsprogramma en wordt gegeven door Ananya Lewis (Centrum Evers) en José van de Bovenkamp (Medifit). Het trainingsprogramma vindt plaats in de Veluwehal in Barneveld.

De training duurt ongeveer 14 weken en bestaat uit:

Drie interactieve bijeenkomsten 1x per week ongeveer twee uur | starttijd 14:30 Donderdag 21 maart 2024 Donderdag 28 maart 2024 Donderdag 4 april 2024 De drie interactieve bijeenkomsten bestaan uit informatie over bewegen en evenwicht, testjes en handige oefeningen.

Twintig praktijk-bijeenkomsten 2 x per week training van ongeveer een uur, met aansluitend koffie/thee | starttijd 15:00 uur Elke dinsdag en donderdag van 9 april t/m 18 juni 2024, m.u.v. Hemelvaartsdag. Tijdens de praktijk-bijeenkomsten voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de Tai-Chi-principes en zijn erop gericht om uw evenwicht en spierkracht te verbeteren.

Deskundige begeleiding en handig cursusboek Ananya Lewis en José van de Bovenkamp zijn speciaal getraind om deze cursus te geven. In het cursusboek kunt u de behandelde onderwerpen rustig nalezen. Alle oefeningen staan hierin beschreven en zijn in beeld gebracht met foto’s. Zo kunt u tijdens de cursusperiode de opdrachten thuis uitvoeren en na de cursusperiode de oefeningen gemakkelijk terugzien.

Meer informatie en aanmelding

Het In Balans programma is onderdeel van de ketenaanpak Valpreventie van gemeente Barneveld
Eigen bijdrage: €75,- Indien de kosten een financiële drempel vormen om deel te nemen aan
deze training, kunt u contact opnemen met Stichting Connect voor meer informatie:
jacco@stichtingconnect.nl

Voor aanmelding stuurt u een mail met uw gegevens naar: lisette.smit@norschoten.nl. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk: 0342-787111.