9 augustus 2023

ZO blijft u zeker op de been!

Dit najaar gaat er weer een ‘In Balans’ trainingsprogramma starten voor 65 plussers. Maandagmiddag 9 oktober 2023 bent u hiervoor van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Van 14.30 uur tot 16.00 uur vertellen wij u alles over de inhoud van het 14 weken durende ‘In Balans’ programma. Na het volgen van het programma staat u weer zeker en stevig op de been.  We zien u graag in de Veluwhal, Welzijn Barneveld, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld. Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Op de been blijven

Het In Balans Programma is een programma waar senioren informatie en handige tips krijgen. Bijvoorbeeld op gebied van voeding, schoenen en bewegen. Senioren krijgen uitleg (theorie) maar ook veel oefeningen (praktijk). Het programma is gericht op het verminderen van vallen. Mensen worden bewust gemaakt van valrisico’s en er wordt gewerkt aan een goed evenwicht en voldoende spierkracht. In Balans start met 1 bijeenkomst per week van ongeveer 2 uur. Dat duurt 3 weken. Daarna volgen 10 weken van 2 maal 1 uur oefenen per week. Na elke bijeenkomst is er tijd om samen koffie te drinken en na te praten.

Training

De In Balanstraining wordt gegeven door Maarten Snoei (Zorgorganisatie Norschoten) en José van de Bovenkamp (Medifit). Het volledige trainingsprogramma duurt van 16 oktober t/m 25 januari 2023 (m.u.v. de feestdagen) en wordt gegeven in de Veluwehal in Barneveld. De training duurt 14 weken en bestaat uit:

Drie interactieve theorie-bijeenkomsten – 1x per week, 2 uur per bijeenkomst; starttijd 14.30. Deze vinden plaats op maandag 16, 23 en 30 oktober 2023 en bestaan uit informatie over bewegen en evenwicht, testjes en handige oefeningen.

Twintig praktijk-bijeenkomsten – (2 x per week een training van 65 minuten)
Elke maandag en donderdag van 6 november 2023 tot en met 25 januari 2024,

m.u.v. de periode 25 december t/m 4 januari.
Tijdens de praktijk-bijeenkomsten voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de Tai-Chi-principes en zijn erop gericht om uw evenwicht en spierkracht te verbeteren.

Deskundige begeleiding en handig cursusboek

José van de Bovenkamp en Maarten Snoei zijn speciaal getraind om deze cursus te geven. In het cursusboek kunt u de behandelde onderwerpen rustig nalezen.
Alle oefeningen staan hierin beschreven en zijn in beeld gebracht met foto’s. Zo kunt u tijdens de cursusperiode de opdrachten thuis uitvoeren en na de cursusperiode de oefeningen gemakkelijk terugzien.

De eigen bijdrage is € 75,-
Overige kosten worden vergoed vanuit uw zorgverzekering of het Barneveldse sport- en beweegakkoord.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over het In Balans Programma kunt u contact opnemen met Maarten Snoei, fysiotherapeut bij Zorgorganisatie Norschoten (maarten.snoei@norschoten.nl / Norschoten: 0342-40 40 00) of José van de Bovenkamp, Fysiotherapeut bij Medifit. (jose@medifit.nl) De eerstvolgende informatiebijeenkomst is op maandagmiddag 9 oktober aanstaande.