7 juni 2024

Inloopmiddag voor Parkinsonpatiënten bij Norschoten

Heeft u of iemand die u kent de ziekte van Parkinson? Kom dan naar de inloopmiddag bij Norschoten op woensdag 12 juni. Tijdens deze middag wordt de Cue2Walk gedemonstreerd, een innovatief hulpmiddel dat ondersteuning biedt bij loopverstoringen. Ontdek hoe dit apparaat kan bijdragen aan meer stabiliteit en zelfvertrouwen.

Wanneer?

Woensdag 12 juni, van 14:00 tot 17:00 uur

Zorgorganisatie Norschoten, Klaverweide 1, Barneveld

Norschoten nodigt mensen met de ziekte van Parkinson uit voor een speciale inloopmiddag. Tijdens deze middag demonstreert de leverancier de Cue2Walk, een innovatief hulpmiddel dat ondersteuning biedt bij loopverstoringen, vooral voor mensen met balansproblemen en die ‘bevriezen’ tijdens het lopen.

Expertise in Parkinsonzorg

Maarten van Beekhoven, fysiotherapeut bij Norschoten, vertelt: “Norschoten is gespecialiseerd in de zorg en behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson. Dagelijks bezoeken cliënten onze gespecialiseerde dagcentrumlocaties voor behandeling én om te leren omgaan met de gevolgen van Parkinson. Ons team van artsen en behandelaren werkt nauw samen met neurologen en parkinsonverpleegkundigen van de ziekenhuizen Gelderse Vallei en Meander Medisch Centrum.”

Cue2Walk: meer stabiliteit en zelfvertrouwen

De Cue2Walk is een discreet hulpmiddel dat onder kleding wordt gedragen en een geluid of trilling afgeeft. Dit helpt de gebruiker zich te focussen op het lopen, waardoor bevriezingsmomenten doorbroken worden. Dit vergroot de zelfredzaamheid en levenskwaliteit van parkinsonpatiënten aanzienlijk.

Probeer het zelf

Van Beekhoven nodigt iedereen van harte uit: “Iedereen is welkom om dit hulpmiddel vrijblijvend uit te proberen en persoonlijke aandacht te krijgen. Vanuit de leverancier zijn verschillende personen aanwezig, waaronder Rein van Zutven. Vanuit Fysiotherapie Norschoten zullen mijn collega Sarah Petersen en ik aanwezig zijn. De Cue2Walk kan het bevriezen van het lopen doorbreken. Het mooiste is dat mensen weer zelfverzekerder gaan lopen nu zij het bevriezen kunnen doorbreken.”

Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom. Kom langs en ervaar het zelf!