Elspeet

Wat wij bieden

Zorg in natura

Norschoten locatie Elspeet is in juli 2014 in gebruik genomen. In dit nieuwe gebouw is ruimte voor 20 bewoners: 15 plaatsen voor mensen met een psychogeriatrische aandoening en 5 plaatsen voor mensen met een somatische aandoening.

We werken in Elspeet met Volledig Pakket Thuis (VPT). Dit betekent dat wonen en zorg gescheiden is. De zorg wordt ingekocht bij en geleverd door Norschoten. De woning wordt apart gehuurd. Klik voor meer informatie over VPT of download de brochure Volledig Pakket Thuis (VPT). In Elspeet is 24 uur per dag zorg aanwezig.

Elk appartement heeft een eigen zitkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer met toilet. Daarnaast is er per etage een gezamenlijke keuken, zit- en eetkamer. De locatie ligt midden in het dorp Elspeet nabij winkels en het bos. U kunt hier de huurprijzen en servicekostenberekening downloaden van de locatie Elspeet.

Dagopvang en dagbehandeling
Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar heeft u gedurende één of meerdere dagen per week extra ondersteuning nodig? Dat kan. In samenwerking met Zorgcentrum Oranjehof in Elspeet bieden we dagopvang en dagbehandeling (in de locatie van de Oranjehof). ’s Morgens en ’s middags bent u in goede handen bij onze zorgmedewerkers en behandelaren; aan het einde van de dag gaat u weer naar huis.
De dagbehandeling is bestemd voor mensen met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen die behoefte hebben aan structuur en een gezellige dag. Het multidisciplinaire team begeleidt en ondersteunt daar waar behandeling of verzorging gewenst of noodzakelijk is. Met deze dagbehandeling wordt het voor de bewoners uit Elspeet of directe omgeving die te maken hebben met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen mogelijk om te blijven wonen in de vertrouwde omgeving.

Faciliteiten
Het nieuwe gebouw in Elspeet is van de nieuwste technologische snufjes voorzien: domotica. Deze technologie, die in Nederland nog nieuw is, draagt bij aan een vrijere en veiligere omgeving voor de bewoners.

Daarnaast is er een gezamenlijk balkon en een gezamenlijke tuin.

Activiteiten en clubs
Wij bieden activiteiten en wekelijkse clubs aan. Het aanbod is met name gericht op cliënten. Alle activiteiten en clubs worden begeleid door professionals en ondersteund door vrijwilligers.

Actueel aanbod activiteiten:

  • Maandagmiddag 15.00 uur Handverzorging
  • Dinsdagochtend 10.30 uur Meditatie door dominee (om de week)
  • Dinsdagmiddag 12.00 uur Eetclub in Huisje-van-Weleer
  • Dinsdagmiddag 15.00 uur Wandelclub
  • Woensdagochtend 10.30 uur Zingen bij het orgel
  • Donderdagochtend 11.00 uur Gymclub
  • Vrijdagochtend (hele ochtend) Fietsen met beweegagoog
  • Vrijdagavond 19.00 uur Zingen bij het orgel
  • Zondag: Kerkdiensten via kerktelefoon

Vrijwilligers

Ook in Elspeet zijn vrijwilligers van harte welkom die zich willen inzetten voor onze cliënten. We hebben meerdere vacatures voor vrijwilligerswerk.

Norschoten is een veelzijdige zorgorganisatie. Uw wens staat centraal en wij sluiten aan als het gaat om zorg, behandeling, welzijn en wonen.

Elspeet biedt u veel vrijheid!

 

Onze clubs in Elspeet

koffieuurtje gezellig samen koffiedrinken en een praatje maken
gymclub samen bewegen onder leiding van een welzijnsbegeleider
kaarten maken wenskaarten maken: mooie plaatjes knippen en plakken
Kun je nog zingen? Zing dan mee! samen zingen aan de hand van een thema, bijv. oud-hollandse liedjes
creaclub creatief werken met diverse materialen
bijbelkring een moment van bezinning onder leiding van de dominee