Wonen op locatie Drostendijk

Beoordeling op Zorgkaart Nederland

Locatie Drostendijk
Klaverweide 1b
3773 AW Barneveld

Wonen op locatie Drostendijk is wonen in een mooie bosrijke omgeving. Met het Schaffelaarse Bos met kasteel, de Koewei en het Schaffelaarse Erf om de hoek. U vindt hier een warm thuis als u te maken heeft met dementie en/of somatische beperkingen.

Er zijn drie woningen voor mensen met dementie op locatie Drostendijk en één woning voor cliënten met lichamelijke beperkingen. Elke woning heeft acht appartementen. In totaal zijn er dus 32 bewoners op Drostendijk.

Appartement

Elk appartement beschikt over de volgende faciliteiten:

 • Slaapkamer
 • Keukentje
 • Ruime badkamer met douche, wastafel, toilet
 • Geschikt voor rolstoel en tillift
 • Ruim balkon (op bovenverdieping) en uitzicht op de tuin
 • Beneden is de tuin aansluitend aan de woning.

Gezamenlijke huiskamer

Er is een gezamenlijke huiskamer. Hier ontmoet u medebewoners, bijvoorbeeld tijdens de koffie en de maaltijden. U kunt hier ook de krant lezen, naar muziek luisteren of een spelletje doen. Familie, vrienden en vrijwilligers lopen hier in en uit. Er is voldoende leven in de brouwerij.

Actief blijven op uw manier

U wilt graag actief blijven, dat snappen we. Daarom hebben we uiteenlopende activiteiten voor u beschikbaar, van samen een verse maaltijd koken tot lekker bewegen op de motomed of in het fietslabyrint in de grote hal. We willen graag weten waar u van houdt want dan kunnen we dingen voor u regelen. We houden dat bij in uw leefstijldagboek. Bent u een uitslaper of komt u graag vroeg uit de veren? Houdt u wel van koffie, maar niet van thee? Komt uw buurvrouw iedere zaterdag een kopje soep brengen? Dan willen we graag dat ze dat voor u blijft doen, ook als u bij ons woont.

Christelijke waarden

Onze christelijke waarden geven we op verschillende manieren vorm. Zo beginnen en eindigen we de maaltijden met een gebed en/of een bijbellezing. Er is ook een wekelijkse kerkdienst.

Uw team op locatie Drostendijk

Er staat een klein, hecht team voor u klaar op locatie Drostendijk. Het zijn vertrouwde gezichten voor u en uw familie. Uw vaste aanspreekpunt is de eerstverantwoordelijke verzorgende. Naast zorgmedewerkers bekommeren zich ook welzijnsbegeleiders, sfeermakers, bewegingsagogen, huishoudelijke medewerkers en vrijwilligers over u. Indien nodig kunt u een beroep doen op een cirkel van behandelaren, zoals arts, fysiotherapeut, ergotherapeut en geestelijk verzorger.

Extra faciliteiten

Om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken, hebben we een aantal extra faciliteiten beschikbaar:

 • Restaurant
 • Winkeltje
 • Snoezelbadkamer: warm, sfeervol verlicht en met rustige muziek worden zintuigen geprikkeld
 • Kapsalon (in naastgelegen locatie Klaverweide)
 • Pedicure komt elke zes weken op locatie (tegen betaling)
 • Domotica (slimme apparaten)
 • Familie/vrienden kunnen mee-eten (na overleg en tegen betaling)

Stappenplan om te komen wonen bij Norschoten

Veel praktische informatie over wonen bij Norschoten hebben we hier verzameld.

Telefoonnummers van de woningen

Wilt u een cliënt spreken of heeft u een vraag over de zorg? Bel dan rechtstreeks met de betreffende woning (bij voorkeur niet voor 10.00 uur):

Contact norschoten

Doorpraten of rondneuzen?

Ieder mens is anders en vraagt daarom om zorg op maat. Wat past bij u? Neem daarvoor contact op met het informatiepunt van Norschoten. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over wonen, indicaties en zorgprofielen. Of meld u aan voor een rondleiding.

Op werkdagen bereikbaar via ons telefoonnummer 0342-40 40 00. Weekend, of avond? Stuur ons dan een mailtje.

Snel naar