Wonen op locatie Kweekweg

Beoordeling op Zorgkaart Nederland

Locatie Kweekweg
Kweekweg 5
3773 BH Barneveld

Nabij bos en wei, aan de rand van de wijk Norschoten in Barneveld ligt locatie Kweekweg. Op deze locatie is ook Hospice Barneveld gevestigd. Locatie Kweekweg beschikt over een ruimte ontmoetingsruimte waar bezoek kan worden ontvangen, een verjaardagskamer. Ook is er een winkeltje dat wordt gerund door mensen met een beperking.

Met twaalf woningen en een toegewijd team is locatie Kweekweg een warm huis voor mensen met dementie, somatische beperkingen of gerontopsychiatrische problemen. Familie en vrienden lopen in en uit, net als onze actieve vrijwilligers.

Woningen locatie Kweekweg

In totaal zijn er twaalf woningen. In elke woning is plaats voor vijf – acht bewoners. Op locatie Kweekweg wonen mensen met diverse aandoeningen:

  • somatiek
  • somatiek plus
  • psychogeriatrie
  • gerontopsychiatrie

Elke woning bestaat uit vijf – acht kamers, met elk een eigen wastafel. Iedere woning beschikt over twee badkamers en twee toiletten. Er is een gezamenlijke huiskamer waar een deel van uw dagelijks leven zich afspeelt: de krant lezen, muziek luisteren, een spelletje doen, samen koken en eten.

De woningen hebben allemaal uitzicht op de levendige tuin.

https://norschoten.nl/wp-content/uploads/2023/03/Momenten-Fotografie-Corry-4-scaled.jpg
Tuin locatie Kweekweg

Thuis voelen

Je ergens thuis voelen. Dat kan alleen met goed wonen en goede zorg, een zinvolle dagbesteding, door in beweging te zijn, actief te blijven, contact hebben met anderen, aandacht krijgen en gezien worden. Op een plek waar familie en vrienden altijd welkom zijn. Dat gevoel krijgt u ook bij locatie Kweekweg. De medewerkers zijn vertrouwde gezichten voor u en uw familie. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd, dagelijks wordt er vers gekookt. In de gezamenlijke huiskamer ontmoet u mede-bewoners tijdens de koffie en de maaltijden. Ook de christelijke waarden krijgen hier vorm. Onder andere door de maaltijden te beginnen en te eindigen met gebed en/of bijbellezing.

Uw leven en leefstijl

Voordat u op locatie Kweekweg komt wonen, komen teamleden bij u thuis om kennis te maken en bespreken welke gewoontes u heeft, welke spullen voor u belangrijk zijn en hoe uw huis is ingericht. We willen u graag leren kennen, zodat wij kunnen aansluiten bij uw wensen. Bent u een uitslaper of komt u graag vroeg uit de veren? Houdt u wel van koffie, maar niet van thee? Dat soort dingen willen we graag weten. Komt uw buurvrouw iedere zaterdag een kopje soep brengen? Dan willen we graag dat ze dat voor u blijft doen, ook als u bij ons woont.

Actief blijven op uw manier

U wilt graag actief blijven, dat snappen we. Daarom hebben we uiteenlopende activiteiten voor u beschikbaar.. Elke maandag is er een zanguurtje, op zaterdagavond soms een filmavond. Of heeft u andere hobby’s, bijvoorbeeld schilderen? Ook dat kan. De welzijnsbegeleider kan ook met u individueel iets ondernemen. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief bijvoorbeeld om samen te wandelen.

Uw team op locatie Kweekweg

Dat is een klein, hecht team dat elkaar goed kent en voor u en uw familie vertrouwde gezichten vormt. De eerstverantwoordelijke verzorgende is uw eerste contactpersoon, die voor u en uw familie het vaste aanspreekpunt is. Naast zorgmedewerkers bestaat het team ook uit welzijnsbegeleiders, sfeermakers, bewegingsagogen, huishoudelijk medewerkers en vrijwilligers. Dit team maakt veel mogelijk voor u; er wordt geluisterd naar uw wensen.

Aanvullende services

Het doen van de was

Uw beddegoed, handdoeken en washandjes worden door Norschoten gewassen. Uw kleding niet. Wilt u dat Norschoten ook uw kleding was, dan kan dat tegen betaling.

Kapper en pedicure

Voor zowel de kapper als de pedicure kan voor u een afspraak worden gemaakt.

Stappenplan wonen bij Norschoten

Veel praktische informatie over wonen bij Norschoten hebben we hier verzameld.

Telefoonnummers van de woningen en hospice

Wilt u een cliënt spreken of heeft u een vraag over de zorg? Bel dan rechtstreeks met de betreffende woning (bij voorkeur niet voor 10.00 uur):

Kweekweg woning 1: 0342-78 71 86
Kweekweg woning 2: 0342-78 71 87
Kweekweg woning 3: 0342-78 71 88
Kweekweg woning 4: 0342-78 71 89
Kweekweg woning 5: 0342-78 71 90
Kweekweg woning 6: 0342-78 71 91
Kweekweg woning 7: 0342-78 71 92
Kweekweg woning 8: 0342-78 71 93
Kweekweg woning 9: 0342-78 71 94
Kweekweg woning 10: 0342-78 71 95
Kweekweg woning 11: 0342-78 71 96
Kweekweg woning 12: 0342-78 71 97

Hospice Barneveld: 0342-78 71 98

Locatiekaart

Contact norschoten

Doorpraten of rondneuzen?

Ieder mens is anders en vraagt daarom om zorg op maat. Wat past bij u? Neem daarvoor contact op met het informatiepunt van Norschoten. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over wonen, indicaties en zorgprofielen. Of meld u aan voor een rondleiding.

Op werkdagen bereikbaar via ons telefoonnummer 0342-40 40 00. Weekend, of avond? Stuur ons dan een mailtje.

Snel naar