16 februari 2023

Zo blijft u zeker op de been!

Maandagmiddag 27 februari 2023 bent u van harte welkom op onze In Balans informatiebijeenkomst. Van 14.30 uur tot 16.00 uur vertellen wij u alles over de inhoud van het 14 weken durende In Balans programma. Na het volgen van het programma staat u weer zeker en stevig op de been.  We zien u graag in de Veluwhal, Welzijn Barneveld, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld. Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Op de been blijven

Het In Balans Programma is een 14-weken-programma waar senioren informatie en handige tips krijgen. Bijvoorbeeld op gebied van voeding, schoenen en bewegen. Senioren krijgen uitleg (theorie) maar ook veel oefeningen (praktijk). Het programma is gericht op het verminderen van vallen. Mensen worden bewust gemaakt van valrisico’s en er wordt gewerkt aan een goed evenwicht en voldoende spierkracht. In Balans start met 1 bijeenkomst per week van ongeveer 2 uur. Dat duurt 3 weken. Daarna volgen 10 weken van 2 maal 1 uur oefenen per week. Na elke bijeenkomst is er tijd om samen koffie te drinken en na te praten.
De In Balanstraining wordt gegeven door Maarten Snoei (zorgorganisatie Norschoten) en Stefan van Manen (centrum Evers). Het trainingsprogramma duurt van september t/m december 2022 en wordt gegeven in de Veluwehal in Barneveld.

Training

De In Balanstraining wordt gegeven door Maarten Snoei (Zorgorganisatie Norschoten) en Stefan van Manen (Centrum Evers). Het trainingsprogramma duurt van 20 maart t/m 26 juni 2023 (m.u.v. de feestdagen) en wordt gegeven in de Veluwehal in Barneveld. De training duurt 14 weken en bestaat uit:

Drie ’theorie’-bijeenkomsten – (1x per week, 2 uur per bijeenkomst)
Maandag 20 maart 2023 van 14:30 – 16:30 uur
Maandag 27 maart 2023 van 14:30 – 16:30 uur
Maandag 3 april 2023 van 14:30 – 16:30 uur
Deze drie theoriebijeenkomsten bestaan uit informatie over bewegen en evenwicht, testjes en handige oefeningen.

Twintig praktijk-bijeenkomsten – (2 x per week een training van 65 minuten)
Elke maandag en donderdag van 10 april tot en met 26 juni 2023.
Tijdens de praktijk-bijeenkomsten voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de Tai-Chi-principes en zijn erop gericht om uw evenwicht en spierkracht te verbeteren.

Deskundige begeleiding en handig cursusboek

Stefan van Manen en Maarten Snoei zijn speciaal getraind om deze cursus te geven. In het cursusboek kunt u de behandelde onderwerpen rustig nalezen.
Alle oefeningen staan hierin beschreven en zijn in beeld gebracht met foto’s. Zo kunt u tijdens de cursusperiode de opdrachten thuis uitvoeren en na de cursusperiode de oefeningen gemakkelijk terugzien.

De eigen bijdrage is € 75,-
Overige kosten worden vergoed vanuit uw zorgverzekering of het sportakkoord.

Meer informatie
Voor meer informatie en aanmelden, stuurt u een mail met uw gegevens – inclusief telefoonnummer – naar: lisette.smit@norschoten.nl. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk: 0342-787111. U leest meer over ons programma In Balans via deze link.