9 juni 2023

Onderzoek en praktijk werken samen aan innovatie

Deelnemers van de Regio Foodvalley hebben op vrijdag 9 juni aan den lijve mogen ervaren hoe praktijk en onderzoek samenkomen. Vanuit het programma ‘Ontdek en Ontmoet Regio Foodvalley’ kozen zo’n 20 deelnemers voor een sessie bij Norschoten. 

Een divers gezelschap op ontdekkingsreis

Met een divers gezelschap van deelnemers, waaronder een delegatie van burgemeesters, wethouders, werden verschillende bedrijven in de regio bezocht. De deelnemers werden ondergedompeld in een sfeer van innovatie en inspiratie, terwijl ze de mogelijkheden ontdekten die de regio te bieden heeft.

Norschoten als gastheer voor innovatie en inspiratie

Norschoten opende ook haar deuren om de bezoekers te laten kennismaken met innovatie, verzorgd door ProMuscle en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Een fysiotherapeut en een beweegagoog verzorgden een workshop.  Deelnemers volgden daarbij een actief beweegprogramma, waarbij cliënten zelf het voorbeeld gaven in bewegen volgens ProMuscle; , een innovatieve benadering van kracht- en conditietraining.

Deelnemers volgden daarbij een actief beweegprogramma, waarbij cliënten zelf het voorbeeld gaven in bewegen volgens ProMuscle.

ProMuscle

ProMuscle is een innovatief programma dat zich richt op gezonde voeding en bewegen. Het verbeteren van spiermassa is een belangrijke factor om zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven. Ouderen werken zelf aan hun gezondheid en welzijn. Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waaraan Norschoten heeft bijgedragen.

Aandacht voor bewegen en voeding

Norschoten heeft in de praktijk bijgedragen aan de implementatie van de onderzoeksuitkomsten. De fysiotherapeut, beweegagoog en diëtist werken daarin samen aan het programma. Met name de bezoekers van Dagcentrum Norschoten Schaffelaar hebben ervaring met dit programma. Aandacht voor bewegen en voeding is belangrijk voor ouderen, vooral ook voor mensen met de ziekte van Parkinson(isme).