5 oktober 2023

Vrijwilligersavond: Wat verwacht men van wonen in het verpleeghuis?

Vrijwilligers van Norschoten kijken naar de voorstelling 'Het verpleeghuis is het ‘einde’' van Theater Aan De Lijn

Op dinsdagavond 3 oktober kwamen ruim 120 vrijwilligers van zorgorganisatie Norschoten bij elkaar voor een inspirerende vrijwilligersavond.
Theater Aan De Lijn startte de avond met de voorstelling: ‘Het verpleeghuis is het ‘einde’. Een stuk vol humor over twee zussen die hun broer opzoeken in het verpleeghuis en denken dat hij het daar vreselijk heeft. Totdat blijkt dat dit toch anders is. Zo belandt het drietal in vreemde situaties. En stiekem soms wel herkenbaar voor de vele vrijwilligers.

Geraakt worden in het vrijwilligerswerk

Na een hapje en drankje en een praatje met andere vrijwilligers, werd het programma voortgezet.
Onder leiding van geestelijk verzorger Petra Kiks gingen de vrijwilligers in gesprek over situaties waarin je geraakt kan worden als vrijwilliger.
Wat kan je wel en niet doen als een bewoner emotioneel is? Of wat doe je als je geraakt bent door het verhaal of verdriet van een bewoner? Gesprekken gaan nu eenmaal niet altijd over koetjes en kalfjes en het is fijn samen met anderen hier over te spreken.

https://norschoten.nl/wp-content/uploads/2023/10/WhatsApp-Image-2023-10-05-at-08.32.19.jpeg
Vrijwilligers van Norschoten zijn in gesprek met Petra Kiks, geestelijk verzorger Norschoten

Vrijwilligerswerk heeft vele gezichten

Vrijwilligerswerk bij Norschoten heeft vele gezichten. Vrijwilligers kunnen buiten of binnen aan de slag. Af en toe, of op een vast moment. Koken, musiceren, autorijden, fietsen of een wandeling met cliënten: Wat het beste bij iemand past. Je kookt, musiceert, rijdt auto, fietst of maakt een wandeling met cliënten: wat het best bij jou past. Bij Norschoten werkt een vrijwilliger altijd onder de verantwoordelijkheid van een vaste medewerker.

https://norschoten.nl/wp-content/uploads/2023/10/WhatsApp-Image-2023-10-05-at-08.32.21-e1696500808311.jpeg
Aan het einde van deze vrijwilligersavond kreeg elke vrijwilliger van Norschoten een cadeautje mee

Lijkt u het leuk om ook vrijwilliger te worden? Kijk dan op de pagina voor vrijwilligers.