Parkinson/Parkinsonisme

Norschoten is specialist als het gaat om de zorg en behandeling van mensen met parkinson(isme).

In elke fase van het ziektebeeld bieden we de benodigde specialistische behandeling en ondersteunende adviezen. U heeft daarvoor wel een verwijzing van uw huisarts, neuroloog, geriater of een andere specialist nodig. Afhankelijk van uw situatie, kunt u bij ons terecht voor advies, behandeling en begeleiding:

  • Thuis
    op vraag van de specialist komen onze gespecialiseerde behandelaren bij u aan huis. Ook op locatie Klaverweide is behandeling mogelijk zoals LSVT en individuele behandeling van een diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en/of psycholoog die is aangesloten bij ParkinsonNet.
  • Dagcentrum
    Behandeling en begeleiding in een van onze gespecialiseerde dagcentrumlocaties, waar het programma Parkinson Totaal wordt geboden.
  • Woonlocaties
    Om te zorgen voor een zo optimaal mogelijk behoud van kwaliteit van leven zijn er diverse activigten, zoals boksen, medische fitness en een specifieke woensdagochtendactiviteit op locatie Kweekweg.

Parkinson Totaal

Omgaan met de ziekte van Parkinson is pittig. Voor u en voor uw mantelzorger(s). Norschoten is gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Parkinson. Ook leren de behandelaren u en uw naasten omgaan met de gevolgen, met als inzet een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven.
Neemt u deel van het programma Parkinson Totaal, dan komt u twaalf weken lang een tot drie dagen per week naar ons dagcentrum De Valk (Lunteren) of dagcentrum Schaffelaar (Barneveld). Daar werken onze team die gespecialiseerd zijn in parkinson(isme).

Samenwerking

Goed om te weten: specifiek gericht op parkinson(isme) werkt Norschoten samen met de neurologen van parkinsonverpleegkundigen van de ziekenhuizen Geldese Vallei en Meander Medisch Centrum.

We blijven groeien en innoveren. In de nabije toekomst breiden we onze diensten uit met eerstelijnsverblijf en logeermogelijkheden voor mensen met parkinson(isme). Ons doel is om te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt, afgestemd op uw wensen en behoeften.

Contact Norschoten

Doorpraten of rondneuzen?

Ieder mens is anders en vraagt daarom om zorg op maat. Wat past bij u? Neem daarvoor contact op met het informatiepunt van Norschoten. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over het dagcentrum, dagbesteding, vervoer en kosten. Of meld u aan om een kijkje te nemen op een van de dagcentrumlocaties.

Op werkdagen bereikbaar via ons telefoonnummer 0342-40 40 00. Weekend, of avond? Stuur ons dan een mailtje.